tirsdag 26. juni 2012

Beinhard penis


De fleste andre pattedyr, inkludert sjimpansene, har en knokkel i penis som holder den parat. Hvorfor har vi menneskemenn mistet denne hendige delen av skjelettet? Kvinnene valgte dem bort fordi vi er tøffere uten.

Vi er ikke det eneste pattedyret som ikke har bein i penis. Også hester, elefanter, nesehorn og hvaler må klare seg med et blodtrykksystem for å holde ereksjonen oppe. Hovedregelen er allikevel den at en penis har et indre skjelett som holder den oppe. Penisknokkelen er så utbredt blant pattedyrene at biologene er enige om at alle pattedyrene har hatt det tidligere og at de artene som mangler penisbein har mistet det forholdsvis nylig.

Køllebein fra forskjellige arter
Flere ting tyder på at vi fortsatt har oppskriften på penisbein begravd i DNAet vårt. Leger rapporterer av og til om pasienter somhar begynt å utvikle bein i penis, gjerne etter en skade. Og i 1964 ble det operert ut et penisbein av en fem år gammel gutt.

Den beste forklaringen på hvorfor vi ikke lenger har dette beinet er at en erigert benløs penis er et veldig godt tegn på at mannen er ved god helse. Ereksjonsproblemer er et symptom på problemer med blodtrykket. Det kan bety at en mann har f.eks. diabetes, nevrologiske sykdommer eller er stresset eller deprimert.
Seksuell seleksjon vil derfor føre til at kvinner foretrekker menn som klarer å få den opp uten hjelp fra en knokkel. Og når kvinner velger å få barn med standhaftige menn som ikke har penisbein, vil penisbeinet ganske raskt forsvinne ut av historien.

1 kommentar:

  1. Hendig, da. Tenk om man faktisk kunne knekke kuken, med åpent brudd, liksom. Fy faen.

    -NA

    SvarSlett