tirsdag 20. desember 2011

“Hun betyr ingenting for meg” virker!


(Saken var trykket i Alfa nr. 5.2011)

Selv etter fjorårets Hjernevask er det fortsatt mange kjønnsforskere som mener at det ikke egentlig finnes forskjeller mellom kvinner og menn. Nå har en av evolusjonspsykologene fra serien plassert enda en spiker i kista for disse fantasiene. Leif Edward Ottesen Kennair og noen forskere fra Bergen har undersøkt hva som gjør norske menn og kvinner mest sjalu når partneren har vært utro.



At vi menn reagerer sterkest på seksuell utroskap er ikke noen overraskelse. Heller ikke at det blir enda verre hvis rivalen er sterkere, rikere eller har høyere status enn deg selv.  Norske jenter har et helt annet reaksjonsmønster enn guttene. Det som holder dem våkne om natta er tanken på at kjæresten er følelsesmessig involvert i den andre kvinnen. Om de har hatt sex er mindre viktig. Hennes verst tenkelige rival er mer forståelsesfull og har et vakrere ansikt og finere kropp enn hun selv.

Forskere har funnet akkurat den samme forskjellen mellom kjønnene i alle kulturer. Nå også i Norge, verdens mest likestilte land.


2 kommentarer: